2 στη 12η

Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Μαθητικό περιΟΔΙΚΟ: 2 στη 12η. Τεύχος 12ο. Σχολική Χρονιά: 2011 - 2012. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Σταύρος Μίχος, Αναστάσης Στρατουδάκης.


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ή η ΜΑΘΗΤΡΙΑ της ΔΑΜΑΣΚΟΥ.

Προτελευταία σχολική ημέρα
και κλείνουμε το Ιστολόγιό μας
για φέτος, σχολική χρονιά: 2011 - 2012,
με αυτή τη ΜΑΓΙΚΗ και ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Αφιερωμένη σε όλους τους Μαθητές.
 


H εφτάχρονη πιτσιρίκα που πουλάει τα γλυκά στο δρόμο της Δαμασκού και ταυτόχρονα γράφει τα μαθήματά της (!) δεν άφηνε με τίποτε τον Wasim Kheir Beik να την φωτογραφήσει.
Τελικά ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA πήρε αυτό που ήθελε με φακό από 30 μέτρα απόσταση (μαζί και το πρώτο βραβείο για το 2007 από την Ένωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων), χαρίζοντας και σε μας τη θαυμάσια αυτή εικόνα με τα συγκινητικά μηνύματα.


ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΦΤΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ, 

Η Ένωση Αραβικών Πρακτορείων ειδήσεων (SANA), για την οποία δουλεύει ο Wasim Kheir Beik, έδωσε το πρώτο βραβείο για το 2007 στον φωτογράφο και 1.000 δολάρια ως έπαθλο, και προώθησε την φωτογραφία στο παγκόσμιο δίκτυο με τίτλο: «Εκπαίδευση και εργασία».

Όταν ρωτήθηκε ο Wasim Kheir Beik  για το μήνυμα που ήθελε να στείλει μέσα από τη φωτογραφία του, απάντησε: «Θέλω να αποδείξω ότι ο άνθρωπος με θέληση και μόχθο μπορεί να νικήσει τη φτώχεια».

Ο νεαρός φωτογράφος άλλωστε δεν συμφώνησε με τον τίτλο που έδωσε η SANA στη φωτογραφία του. Γι’ αυτόν, στη φωτογραφία ταιριάζει ο τίτλος: «Η Πρόκληση»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου