2 στη 12η

Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Μαθητικό περιΟΔΙΚΟ: 2 στη 12η. Τεύχος 12ο. Σχολική Χρονιά: 2011 - 2012. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Σταύρος Μίχος, Αναστάσης Στρατουδάκης.


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μια άλλη εκπαίδευση [στη Σουηδία].



Ακόμη μια καινοτομία από την Σουηδία, μια εταιρεία η οποία διαχειρίζεται 30 σχολεία αποφάσισε να αφαιρέσει όλες τις παλιομοδίτικες "αίθουσες διδασκαλίας". Τώρα, τα σχολεία της έχουν ένα νέο περιβάλλον το οποίο αναπτύσσει την περιέργεια και τη δημιουργικότητα των παιδιών που φοιτούν εκεί.

Το νέο σχολείο της Vittra στη Στοκχόλμη ονομάζεται Telefonplan και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Rosan Bosch. Ο σχεδιασμός του σχολείου βοηθά τα παιδιά να διαβάζουν ατομικά σε ειδικές ανοικτές αίθουσες μοναδικά σχεδιασμένες ή ομαδικά στο "χωριό".
Όλα τα κτήρια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προωθούν το διάλογο μεταξύ των παιδιών ενώ εργάζονται σε projects.

Εκτός από το σχεδιασμό του, είναι μοναδικό και σε άλλους τομείς, αφού δεν υπάρχουν τάξεις αλλά τα παιδιά μαθαίνουν σε ομάδες του επιπέδου τους, όχι απαραίτητα ανά ηλικία.

Η εκπαίδευση σε αυτά τα σχολεία είναι δωρεάν εφόσον τα παιδιά έχουν το δικό τους αριθμό κοινωνικής ασφάλειας στη Σουηδία και ένας από τους γονείς πληρώνει φόρο στη Σουηδία.
Μετά από αυτό, η ιδέα της μετακίνησης στη Σουηδία φαίνεται αρκετά ελκυστική, Έ;

http://www.tepaknews.com/stiles/geliografies/748-educationswedengallery

Πηγή: Business Insider


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου