2 στη 12η

Πολιτιστικό Πρόγραμμα. Μαθητικό περιΟΔΙΚΟ: 2 στη 12η. Τεύχος 12ο. Σχολική Χρονιά: 2011 - 2012. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Σταύρος Μίχος, Αναστάσης Στρατουδάκης.


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ [Σπηλιοπούλου Ελένη]


Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου είχε σε λειτουργία βιβλιοθήκη,  η οποία βοηθούσε στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.
     Στο χώρο όπου στεγαζόταν, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν βιβλία, να βρουν πληροφορίες για εργασίες, αν δεν ένιωθαν καλά να ηρεμήσουν. Επίσης  όταν έκανε κρύο μπορούσαν να ζεσταθούν εκεί, αφού είναι από τους λιγοστούς στεγασμένους, κοινόχρηστους  χώρους, με δυνατότητα προσέγγισης από τους μαθητές.
     Από την αρχή της χρονιάς όμως, αυτός ο χώρος πληροφόρησης και ζεστασιάς, με εντολή του Υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε να κλείσει. Το δωμάτιο, το οποίο λειτουργούσε ως τόπος συναντήσεων, που προσέφερε ζεστασιά, ασφάλεια και δυνατότητα στους μαθητές και όχι μόνο, να μάθουν καινούρια πράγματα, είναι πλέον κλειστό. Ο χώρος ο οποίος ήταν υποψήφιος πέρσι για το πρώτο βραβείο ως ο καλύτερος χώρος του σχολείου μας, πλέον δεν υπάρχει.
     Όμως, πάντα μέσα στο σκοτάδι, υπάρχει και μια ηλιαχτίδα, μια αχτίδα ελπίδας. Η εντολή του Υπουργείου Παιδείας ήταν να παραδοθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της βιβλιοθήκης. Τα βιβλία είναι στο σχολείο μας και στο χέρι μας να τα εκμεταλλευτούμε. Πλέον βρισκόμαστε σε μία υπεύθυνη ηλικία. Εθελοντές μαθητές και καθηγητές θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ξανά τη βιβλιοθήκη. Με αυτό τον τρόπο θα μάθουμε και στα παιδιά της A’ γυμνασίου πόσο σημαντική είναι η βιβλιοθήκη του σχολείου μας.


Σπηλιοπούλου Ελένη, Γ4
14.11.11


1 σχόλιο: